De serie “schetsen van de maand” sluiten we in 2013 af met een modern ontwerp. En wat voor een!

Moderne architectuur met bijzondere elementen. Wat meteen opvalt zijn de stijlvolle raampartijen. Een duidelijke positionering maar ook bijzonder door de ramen die “verdwijnen” in het maaiveld.  Deze ramen zorgen voor daglicht in de laagst gelegen bouwlaag. Want dat is het volgende bijzondere aan dit ontwerp: “split-level-design”.

Het concept van “split-level” bouwen zorgt voor een aantal duidelijke voordelen. Er kan gebouwd worden met een relatief lage nok- en goothoogte terwijl toch verschillende verdiepingen benut kunnen worden.  Op deze manier ontstaat veel ruimte en ook verbondenheid tussen de verschillende vertrekken. Er is gekozen om de verdiepingen bereikbaar te maken middels betonnen trappen!

De woning bevat voldoende ruimte om plaats te bieden aan een royale woonkamer en grote open woonkeuken. Daarnaast 2 ruime slaapkamers, 2 badkamers en een heuse inloopkast. Ook aan bergruimte geen gebrek en aan de extra ruimte in de halfverdiepte kelder is hier invulling gegeven middels een fitness/lounge ruimte.

De afwerking van de woning aan de buitenzijde is strak. De vorm van het hoofdgebouw komt goed tot zijn recht door het ontbreken van bijvoorbeeld kantpannen. De goten en hemelwaterafvoeren zijn opgenomen ín het metselwerk. Accentuering van het hoofdgebouw vindt verder plaats door het gebruik van 2 kleuren metselwerk. Uiteraard kan een deel van de woning ook worden voorzien van bijvoorbeeld stucwerk.

Erg fijn zijn de aangebouwde garage en de grote luifel aan de voorzijde die perfect opgaat in het ontwerp!

Moderne architectuur waar we trots op zijn! We sluiten 2013 af met een prachtig modern ontwerp, op naar 2014 met 12 nieuwe, verrassende schetsen!

dec3livingstone