Bouwgarant heeft een belangrijke stap gezet in haar dienstverlening naar deelnemers en opdrachtgevers. Stichting GarantieWoning heeft haar keurmerk verleend aan Stichting BouwGarant.

Wat betekend dit voor u. Geldverstrekkers eisen zekerheid bij de bouw van een woning. Van het bouwbedrijf maar ook van de opdrachtgever. Deze zekerheid moet zijn goedgekeurd door Stichting GarantieWoning.  Voor het verkrijgen van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is dit zelfs verplicht.

Bouwbedrijf Hendrikx en Spruit kan nu een volwaardig garantieproduct aanbieden voor nieuwbouw. Dit omdat voor BouwGarant  de ontwikkeling van een volwaardig garantieproduct voor nieuwbouw een logische stap is. “Zonder een nieuwbouwgarantie met het keurmerk van GarantieWoning ben je kansloos op die markt. De keuze was dus vrij eenvoudig. Bovendien past het nieuwe product prima bij BouwGarant en het profiel van onze deelnemers”, aldus Rob de Groot, manager van Stichting BouwGarant.Bij Stichting BouwGarant zijn circa 1500 bouwbedrijven aangesloten die voldoen aan criteria op het gebied van betrouwbaarheid en kwaliteit. Hierop worden zij periodiek getoetst. Alle deelnemers van BouwGarant zijn aangesloten bij de Geschillencommissie.

Bron: BouwendNederland