Restaureren

Als een oud pand al lang leeg staat wordt het vaak gesloopt. Zonde, want met een restaureren wordt het pand behouden en kan het weer jaren mee. Ons bouwbedrijf heeft al jaren ervaring met het restaureren en opknappen van panden. Tijdens een wandeling door de binnenstad van Utrecht is het goed mogelijk dat u een van onze projecten tegenkomt. Door de ervaring die onze vakmensen in de loop van de jaren hebben opgedaan, zijn wij de ideale partner voor een restauratie van uw pand.

Waarom een oud pand restaureren?Oudste vakwerk spant
De laatste jaren werkt de vastgoedmarkt niet mee voor de verkoop van huizen en ander soort panden. Veel mensen kiezen ervoor om een pand eerst compleet te restaureren voordat ze deze op de markt zetten. Ook kan een pand gerestaureerd worden zodat er helemaal niet verhuisd hoeft te worden. Bij een oud pand wordt de buitenkant in oude staat hersteld, of naar huidige maatstaven aangepast, en de binnenkant van het pand wordt dusdanig opgeknapt dat het lijkt of er een nieuw pand staat. Op deze manier gerestaureerd kan het pand weer vele jaren mee.

Waarom Bouwbedrijf Hendrikx en Spruit als partner?
In principe kunnen wij elk pand restaureren. Of het nu een woonhuis, kantoorpand of bedrijfshuisvesting betreft, Bouwbedrijf  Hendrikx en Spruit zorgt voor een professionele restauratie van alle onderdelen van het pand. Uiteraard kijken wij bij het restaureren naar het pand zelf, maar ook naar de omliggende panden. We zorgen ervoor dat het pand zijn originele schoonheid terugkrijgt maar ook dat het pand past in de omgeving. Uiteraard zijn de wensen van de eigenaar erg belangrijk, wij zullen dan ook altijd ons best doen om deze wensen werkelijkheid te maken. Samen met u maken wij uw pand weer tot een pareltje en kunt u er nog vele jaren van genieten.
Wij hebben al vele restauraties uitgevoerd in, voornamelijk, de binnenstad van Utrecht. Door deze projecten hebben wij veel ervaring met verschillende typen panden. Door onze vakmensen die zich gespecialiseerd hebben in het restaureren van panden, wordt een pand door Bouwbedrijf  Hendrikx en Spruit altijd professioneel en volledig naar wens gerestaureerd. Persoonlijk contact is voor ons heel belangrijk, u wordt als eigenaar van het pand altijd nauw betrokken bij het project en belangrijke beslissingen zullen altijd met u worden overlegd. Op deze manier weten wij zeker dat u tevreden bent met het eindresultaat.

Bij restauratie voor particulieren of overheidsinstellingen is het belangrijk om met opdrachtgever , restauratie-architect en rijksoverheid in goed overleg oude bestaande monumentale panden  met zorg en oog voor detail te restaureren.

Met onze all- round vakmensen die alle disciplines in het bouwproces beheersen is het daarom mogelijk dit soort monumentale panden in oude glorie te herstellen.

Zo hebben wij het oudste vakwerkhuis van Nederland ontdekt tijdens een restauratie van een monumentaal pand aan de Oude Gracht  in Utrecht.

Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij zijn u graag van dienst.